Een verfrissende blik op vision

Phaer toont op Vision, Robotics & Mechatronics 2016 een aantal verfrissende noviteiten. 3D vision, hyperspectraal en diverse CMOS-ontwikkelingen bijvoorbeeld. Maar bovenal wil Phaer laten zien dat het een echte kennispartner is, die weet hoe je met een slimme combinatie van visiononderdelen snel tot grote resultaten kunt komen. Hiertoe wordt ook een nieuwe samenwerking met twee klinkende robotnamen gepresenteerd.

“Diverse mensen hebben al een verfrissend voorproefje mogen ontvangen”, lacht Koenraad Van De Veere, zaakvoerder van Phaer. Hij doelt op een rolletje King pepermunt dat hij heeft rondgestuurd ter uitnodiging voor de beurs. “Maar het is maar een voorproefje. Op Vision, Robotics & Mechatronics zal de bezoeker namelijk nog iets veel verfrissenders aangerijkt krijgen.”

Samen met Phaer
Wat en hoe wil Van De Veere nog niet vertellen. Wel dat het een uitdagende demo betreft die niet alleen gebouwd is. “Vision staat nooit op zichzelf. We werken daarom heel veel samen met andere bedrijven aan vernieuwende applicaties. We willen dit meer gaan uitdragen. Natuurlijk zijn de visioncomponenten die we voeren best-in-class. Maar dan moet je ze wel slim toepassen. En daar hebben we als Phaer heel wat toe te voegen. Niet alleen voor wat betreft onze expertise, maar ook onze support tools die we door de jaren heen ontwikkeld hebben.”
De verfrissende demo – hij wil de details nog steeds niet prijsgeven – is wat dat betreft een mooi voorbeeld. Geenszins een one-off, maar het begin van een structurele samenwerking in 3D-robotvision met enkele gerespecteerde robotnamen.

Visionnieuws
Is er dan helemaal geen visionnieuws te melden? Natuurlijk wel. Volop zelfs. Van De Veere: “CMOS producent e2V heeft een nieuwe highspeed kleuren linescancamera, die ongeloofelijk veel waar voor zijn geld biedt. En ook iDS heeft nieuwe CMOS-producten, zowel met ONsemi (voorheen Aptina) als Sony Exmore. Heb je nog stevigere specs nodig? Dan hebben we ook het nodige van Imperx te laten zien.” Verder noemt Van De Veere nieuwe budgetvriendelijke top lenzen van Schneider die het instappen in het hogere segment betaalbaar maken, een budgetvriendelijke actieve optische USB3-kabel van Componentsexpress waarmee je tot 100 meter kan bekabelen, nieuwe PCI-express functionaliteit op de framegrabbers van Bitflow en een nieuwe technologie van Photonfocus die het bedrijf ‘Quad Speed over Gigabit Ethernet’ noemt, en waarmee door slimme compressie meer bandbreedte beschikbaar komt.

Tot slot de vraag of Van De Veere ook dit jaar het podium op klimt. “Jazeker. Deze keer gaan we het hebben over hyperspectraal. Weer een mooi samenwerkingsvoorbeeld. Met Imec in dit geval. Door Fabry perod filters op de pixels van imaging sensoren te zetten, kan je producten op hun moleculaire samenstelling beoordelen. Inline, gewoon met standaard technologie. Niet voor niets roepen we altijd ‘don’t buy smart, but be smart.’ Dan loop je voordat je het weet voorop.”

 

Vision, Robotics & Mechatrics 2016 vindt op 1 en 2 juni in de Kiningshof in Veldhoven. Klik hier voor het hele programma of om u gratis aan te melden.