3D visie met laser triangulatie

3D vision module for robot bin picking from Phaer computer vision experts on Vimeo.

Concept - don't buy smart, be smart!

De unieke prestaties en robuustheid zijn het resultaat van de component gebaseerde systeemopzet. De keuze van de componenten en de wijze waarop ze gecombineerd en opgesteld worden, maken elk 3D visionsysteem uniek. Het systeem blijft wel steeds schaalbaar en aanpasbaar waardoor het verder kan worden geoptimaliseerd of te verbeterd.

Technieken

Twee verschillende 3D beeldvormingsprincipes worden het meest gebruikt, al zijn 3D modules voor robot visie daartoe helemaal niet beperkt.

Het zijn:

  • laser triangulatie
  • multi camera stereo met textuurprojectie.

De gebouwde opstelling is een gekalibreerde opstelling: er worden wereldcoördinaten (3D poses) van de gedetecteerde producten gegeven in het robot assenstelsel.

Bij één van de demoscanners zijn de objecten verschillende vlakke doosjes van extreme optische aard, waarvan sommige egaal wit en zonder textuur zijn. De diverse objecten liggen door en over elkaar heen in een container die, in deze opstelling, tot 40 cm hoog mag zijn. De scansnelheid is voor deze demo bewust laag gehouden - in de praktijk kan er veel sneller gescand worden.