Nieuwe e2v CMos-technologie

Nieuwe ‘unmatched’ Cmos-sensortechnologie, is wat geleverd wordt door een van Europa’s oudste en meest vermaarde researchbedrijven voor elektronica: e2v. Ontwikkelaars van industriële camera’s, die de nieuwe Cmos-beeldsensoren toepassen, zoals iDS, stellen een exponentiële omzetgroei vast. De reden? Enerzijds worden oude en duurdere CCD-camera’s door een kwalitatief beter en goedkoper alternatief vervangen. Anderzijds opent het scherpgeprijsde unieke technologie-aanbod nieuwe toepassingen in alle segmenten van de vision OEM-markt.

De Cmos-linescancamera’s die e2v sinds 2011 onder de naam ‘Eliixa+’ op de markt introduceert zijn revolutionair: elk CCD-alternatief, inclusief TDI, is op alle aspecten (*)onherroepelijk en vaak ver achterhaald. Vaak tegen een lagere prijs, vooral in het geval van TDI (Time Delay Integration linescancamera’s) .

Van waar komt deze plotse technologieswitch en is die duurzaam?
e2v (Chelmsford UK)is sinds de jaren 60 tot op vandaag de meest gegeerde ontwikkelaar en toeleverancier van ‘wafers’ & ‘pixels’ voor Cmos-sensoren voor militaire en ruimtevaartprojecten. De Cmos-technologie die e2v nu in een industriële variant uitbrengt, mocht tot voor kort het daglicht bij de industriële gebruiker niet zien. Anderzijds nam e2v in 2010 de CCD fab van Atmel (ex-Thompson Grenoble) over. Het team sensordesigners dat in de Franse afdeling gehuisvest is gaf herhaaldelijke keren in de voorbije decennia ‘de grote linescannamen’ het nakijken met superieure resultaten. Het is dus niet te verbazen dat het nieuw samengestelde team ‘Grenoble’ en ‘Chelmsford’ tot een ongelooflijke competence ‘cross over’ heeft geleid. Het is dus geen toeval, maar alleen het begin van e2v’s plan, dat deze vorm van ongeziene sensoriek publiek als een doorbraak aangezien wordt. Gezien de achtergrond, de omvang en de competentie van e2v, én zijn ‘preferred supplier’-positie in technologiemarkten die op de industriële ver vooruit zijn, mogen we in de toekomst ‘meer van dat’ verwachten. Dat is bijzonder goed nieuws voor bedrijven die hun voorsprong in business deels halen uit ‘technische voorsprong van de ingrediënten’ die ze gebruiken.

Met uw keuze voor e2v kan Phaer u in heel korte termijn onbereikbaar lijkende grenzen doen overschrijden en uw productenaanbod voor de komende jaren een – op dat punt - niet in te halen voorsprong geven.