CoaXPress Frame Grabbers van BitFlow op Vision, Robotics & Mechatronics

Video frame grabbers zijn essentiële componenten in hightech visionsystemen voor onder andere militaire toepassingen. Ze vormen een sleutelrol bij de detectie van bommen, het geleiden van wapens, het besturen van onbemande voertuigen en het maken van beelden vanuit vliegtuigen. Al deze toepassingen stellen hoge eisen aan de beeldacquisitie. Dit is de reden dat BitFlow speciale frame grabbers voor defensie heeft ontwikkeld, die naast zeer snel zijn, ook zero latency hebben. Daarnaast is er een Software Development Kit (SDK) om het maximale uit de host computer te kunnen halen.


Op de eerste plaats zijn er de Cyton™ and Karbon™ CXP frame grabbers, gebaseerd op CoaXPress. Deze eenvoudige, maar krachtige interface maakt snelheden tot 6 Gigabit per seconde mogelijk, waarbij commando's en triggers met een snelheid van 20 Megabit per seconde verstuurd kunnen worden. Dit gebeurt allemaal over een enkele 75 Ohm coaxiale kabel die maarliefst 135 meter lang kan zijn. Tot slot kan een maximaal vermogen van 13 Watt via de kabel aan de camera worden geleverd.

Karbon-CXP frame grabbers zijn CoaXPress 1.0 compliant en ondersteunen 1 tot 4 CPX camera's en maximaal 4 CPX multi-links. Cyton frame grabbers beschikken aan de achterzijde over een Gen 2.0 x8 PCI Express interface, een verbetering die de data rate van de Gen 1.0 bus verdubbelt. Hij is dan ook gemaakt voor de ultrasnelle toegang tot host memory in multicamerasystemen, waarbij dezelfde compacte footprint en connectoren kunnen worden gebruikt.