Vision Expert Day 2018

Waar voelt de beeldsensor zich het beste thuis?

De specificaties van sensorpixels en cameraresoluties zitten in de lift. En die gaat alle kanten uit… voor elk wat wils. Ziet u het bos door de bomen ? We zien dat bepaalde moderne sensoren steeds meer functies overnemen van de vroegere camera. Maar, veroorzaken die ‘warmte’ en is dat niet ten nadele van de beeldkwaliteit ?  “Wat is de juiste sensor voor mijn toepassing” is van oudsher dé vraag. En dat blijft ze. Doch, met het enorm aanbod neemt ook de onzekerheid over het maken van de juiste keuze toe. De niet expert ziet een denkbeeldige parallel tussen de camera- en auto-industrie, waar elke wagen volgens ‘het boekje’ de zuinigste is - tot je er achter bent dat elke fabrikant zijn eigen meetmethode en referentiecriteria hanteert. Er volgen heel wat vragen:  ‘hoe zit het dan werkelijk’ , ‘ hoe kom ik er zelf achter’ , waar en hoe kan een camera ontwerper waarde toevoegen. Of, waar kan hij schijnbaar ongemerkt ‘een hoekje afsnijden’ om primair de laagste prijs te scoren om ‘markt te kopen’? Kunnen er zonder sjoemelen effectief betere prestaties neergezet worden en hoe dan ?

Vision Expert Day 2018 is meer dan een eye-opener. Het is de plek bij uitstek om al uw vragen hieromtrent beantwoord te krijgen. Internationaal hoog aangeschreven autoriteiten leggen er haarfijn uit, welke nieuwe sensortechnologie er recent op de markt is en, wat er allemaal nog zit aan te komen. Zo zal Arnaud Darmont, die namens de EMVA alle visionstandaarden bewaakt, inzicht geven in moderne camera architecturen die noodzakelijk zijn om voordeel te halen uit de prestaties en eigenschappen van nieuwe sensor generaties. Ook zal hij de gangbare standaarden presenteren en inzicht geven in hun evolutie. Zijn verhaal sluit naadloos aan bij een andere ‘must hear’ spreekster: Miko Akahide. Naast haar rol als voorzitter van de embedded vision werkgroep binnen de JIA (Japanse Imaging Association), werkt zij bij Sony semiconductor aan de allernieuwste sensortechnologie. De laatste 10 jaar waren voor haar toegewijd aan de ontwikkeling van de nieuwe sensor interface voor embedded processing. Wie uit de eerste hand meer weel horen over deze nieuwe SLVS-EC IF interface, die de hele industrie als standaard wil gaan omarmen, mag deze kans niet laten liggen.

Last but not least zal Nathan Cohen van top-camerabouwer Imperx uitleggen hoe je al deze ontwikkelingen zo goed mogelijk tot hun recht laat met een uitgekiend camera-ontwerp. Hier past geen ‘one size fits all’: moderne camera’s hebben met de nieuwe sensormogelijkheden en interfaces niet alleen meer pixels per seconde te verstouwen, ook zorgen embedded processing technieken  er voor dat steeds meer beeldverwerkingsfunties lokaal kunnen worden afgehandeld, en, een bijdrage leveren onder de vorm van het slimmer en sneller maken van functies zoals WDR (’wide dynamic range) en CDS (correlated double sampling). Hij geeft antwoord op de vragen : “Hoe zorg je in dit geval voor een harmonieus samenspel voor de beste prestaties?” Maar ook: “hoe optimaliseer die gecomprimeerde rekenkracht met het oog op thermische eigenschappen?”

Al deze onderwerpen komen aan bod en zijn belangrijk om tot goedoverwogen visionkeuzes te komen. Laat u daarom bijpraten en spreek met internationale experts over

  •  Nieuwe sensortypen voor verschillende (nieuwe) toepassingen
  • Alle huidige en toekomstige interface standaarden, ook voor embedded processing
  • Wat een goede camera toevoegt aan een  sensorplatform

Vision Expert Day 2018 biedt alle handvaten  en inzichten die nodig zijn om tot een gedegen vergelijking van beeldsensoren, interfaces, lenzen en camera’s voor uw toepassing te komen. Dit op basis van de laatste stand der techniek en industriestandaarden, inclusief een uniek inkijkje in de technologie van morgen. Schuif aan bij acht gelouterde experts, en doe uw voordeel met hun verstrekkende kennis en hun enorme netwerk.