Nieuws

Jaartal:

Componenten:

Merken:


Wat gaat de co-robot de industrie brengen? Is het een hype? Of gaat de robot naast de mens de productie daadwerkelijk terug naar de Benelux halen? Wat is er nodig met het oog op veiligheid? En als we het dan toch over ogen hebben: welke cruciale rol vervult 3D-vision in de weg naar een efficiënte en betrouwbare robotcollega?

Lees meer

CMOS-pionier e2v introduceerde een low cost versie van haar high-performance CMOS-sensor. De nieuwe UNiiQA+ die deze sensor integreert combineert een nooit geziene scherpe prijs met excellente  beeldkwaliteit bij hoge snelheden. Een uniek resolutieconcept maakt hem flexibel inzetbaar en werkt extra kostenbesparend.

Lees meer

De visionmarkt is zeer dynamisch. Het is daarom essentieel voor een bedrijf als Imperx, een Amerikaanse producent van camera's en framegrabbers, om trends zo vroeg mogelijk te signaleren. Inspect interviewde daarom CEO Petko Dinev over wat ons allemaal staat te wachten.

Lees meer

IDS introduceert de megapixel versie van haar 3D OEM stereo sensor: de Ensenso N20. Grote GigE 1.3 Megapixel broer voor grote werkafstanden van de VGA-N10 Ensenso met USB interface.

 

Lees meer

Verslag 3D-Stereovisiondebat nu online

Onlangs verzorgden Ensenso, MVTec en Phaer een bijzondere studie- en netwerk dag met als thema '3D-stereovision'. De Ensenso N20 werd er in primeur voorgesteld. Naast een uitvoerige uitleg over de werking van deze opmerkelijke camera en technologie, was er ook ruimte voor een interactief debat voor en door visionexpertbedrijven uit de Benelux die de thematiek zowel vanuit een technisch- als vanuit een business standpunt benaderden. 

  • Lees hier een compleet verslag van een uniek 3D-stereovisiondebat
  • Klik hier voor een korte video-impressie van een boordevol 3D-visionprogramma
  • Klik hier voor het aanvragen van de diepgaande presentaties en aanvullende informatie

 

IDS heeft haar eerste AIA-gecertificeerde industriele USB 3.0 camera's aangekondigd. De nieuwe camerareeks zal verkrijgbaar zijn in zowel een behuisde als een single-board variant. Daarnaast zal hij zijn uitgerust met de nieuwste 1.3, 2,en 5 megapixel CMOS sensoren. De nieuwe reeks wordt verwacht in het vierde kwartaal van 2014.

Lees meer

IMPERX Bobcat 2.0 CCD-camera’s bieden meer functies en een betere resolutie en zijn beter dan ooit tevoren. Resolutie van VGA-29 MP verkrijgbaar in GigE Vision®, PoE, Camera Link®, CoaXPress en HD-SDI.

Lees meer

De USB 3.0 uEye CP van IDS is uitgerust met de snelle 4.2 Megapixel NIR-sensor van CMOSIS. Deze sensor biedt dubbele gevoeligheid voor nabij-infrarood in vergelijking met een standaard monosensor. Hiermee kunnen defecten die voor het menselijk oog onzichtbaar zijn, zichtbaar gemaakt worden.

Lees meer

Met slechts 45x45 mm is de GigE uEye een van de kleinste single-board  Gigabit Ethernet camera’s op de markt. Nu word de uEye eveneens de camera met de hoogst  resolutie in zijn soort.

Lees meer

De USB 3 uEye CP modellen met CMOSIS 4.2 megapixel sensor met revisie 3 (UI-3370CP) van IDS, bieden een triggered line mode voor driver versie 4.30.  Dit betekent dat de duurdere line scan camera’s nu voor diverse applicaties, waaronder webinspectie, kunnen worden vervangen door een betaalbaar CMOSIS alternatief.

Lees meer