Nieuws

Jaartal:

Componenten:

Merken:


Wat gaat de co-robot de industrie brengen? Is het een hype? Of gaat de robot naast de mens de productie daadwerkelijk terug naar de Benelux halen? Wat is er nodig met het oog op veiligheid? En als we het dan toch over ogen hebben: welke cruciale rol vervult 3D-vision in de weg naar een efficiënte en betrouwbare robotcollega?

Lees meer

CMOS-pionier e2v introduceerde een low cost versie van haar high-performance CMOS-sensor. De nieuwe UNiiQA+ die deze sensor integreert combineert een nooit geziene scherpe prijs met excellente  beeldkwaliteit bij hoge snelheden. Een uniek resolutieconcept maakt hem flexibel inzetbaar en werkt extra kostenbesparend.

Lees meer

Photonfocus heet haar website flink onder handen genomen. Niet alleen is hij voor wat betreft 'look & feel' weer helemaal bij de tijd, ook bevat hij nu de zeer handige CameraFinder. Met deze tool vindt de bezoeker snel de juiste camera voor zijn applicatie.

Lees meer

13 megapixel in een industriële behuizing in je handpalm. iDS noemde hem de XC. Deze USB 3 camera beantwoord met haar vele geavanceerde features zoals gezichtsherkenning, 16 x digitale zoom, autofocus, tegenlichtcompensatie en automatische witbalans aan de eisen die gesteld worden aan professionele visuele communicatie..

Lees meer

De visionmarkt is zeer dynamisch. Het is daarom essentieel voor een bedrijf als Imperx, een Amerikaanse producent van camera's en framegrabbers, om trends zo vroeg mogelijk te signaleren. Inspect interviewde daarom CEO Petko Dinev over wat ons allemaal staat te wachten.

Lees meer

IDS introduceert de megapixel versie van haar 3D OEM stereo sensor: de Ensenso N20. Grote GigE 1.3 Megapixel broer voor grote werkafstanden van de VGA-N10 Ensenso met USB interface.

 

Lees meer

Verslag 3D-Stereovisiondebat nu online

Onlangs verzorgden Ensenso, MVTec en Phaer een bijzondere studie- en netwerk dag met als thema '3D-stereovision'. De Ensenso N20 werd er in primeur voorgesteld. Naast een uitvoerige uitleg over de werking van deze opmerkelijke camera en technologie, was er ook ruimte voor een interactief debat voor en door visionexpertbedrijven uit de Benelux die de thematiek zowel vanuit een technisch- als vanuit een business standpunt benaderden. 

  • Lees hier een compleet verslag van een uniek 3D-stereovisiondebat
  • Klik hier voor een korte video-impressie van een boordevol 3D-visionprogramma
  • Klik hier voor het aanvragen van de diepgaande presentaties en aanvullende informatie

 

Ensenso en Baxter: een sterk duo

Op Vision, Robotics & Mechatronics 2014 toonde Phaer de flexibele kracht van een opmerkelijk duo. De splinternieuwe Ensenso N20 camera gaf Baxter een scherpe 3D-blik. Hierdoor kon deze wereldberoemde tweearmige robot eenvoudig random geplaatste producten oppakken, om ze vervolgens op de gewenste plek weer neer te leggen. Een schoolvoorbeeld dat de toekomst vandaag begint en ook lastige binpick-applicaties met verschillende soorten producten snel te realiseren zijn. 

  • Klik hier voor een korte video van Baxter met 3D-zicht
  • Klik hier voor meer uitleg over Ensenso N20 en Baxter door Phaer
  • Klik hier voor het complete iSD aanbod op Vision, Robotics & Mechatronics 2014

Speciale septemberdeal om Ensenso Integration Partner te worden

Voor wie net als Phaer de 3D-toekomst vandaag neebouwt, biedt de septembermaand een unieke kans. Word Ensenso Integration Partner en bestel een compleet Ensenso R&D-pakket voor een uitzonderlijk lage lanceringsprijs. 

(Robot-) Vision bedrijven die investeren om met 3D hun plaats in de markt uit te bouwen, krijgen deze maand van iDS en Phaer een flinke financiële tegemoetkoming in hun Ensenso investering om Integratie partner te worden. Tot eind september is er een bijzonder gunstig tarief van toepassing op het Ensenso integrator R&D pakket. Om in aanmerking te komen voor dit partnerschap is wel enige visionkennis vereist. Nieuwsgierig? Klik hier voor het aanvragen van meer informatie. 

IDS heeft haar eerste AIA-gecertificeerde industriele USB 3.0 camera's aangekondigd. De nieuwe camerareeks zal verkrijgbaar zijn in zowel een behuisde als een single-board variant. Daarnaast zal hij zijn uitgerust met de nieuwste 1.3, 2,en 5 megapixel CMOS sensoren. De nieuwe reeks wordt verwacht in het vierde kwartaal van 2014.

Lees meer